DM med lyn og torden...

DM med lyn og torden...

Tagline

Fortunas U18 sluttede med holdets hidtil korteste kamp - 17 minutter Fortuna lagde ud i et enormt tempo, og der…

Mere...
Så kom årets første DM til Fortuna

Så kom årets første DM til Fortuna

Tagline

Det skulle ungdom til for at hente guld hjem til Fortuna her i 2019. Klubbens U18-hold, der er gået gennem…

Mere...
U18 kan vinde DM søndag

U18 kan vinde DM søndag

Tagline

Sejr i fjerde sidste kamp inden turneringen slutter giver guld til FortunaEfter en strålende indsats sæsonen igennem har Fortuna U18…

Mere...
To fra Fortuna til U16 landsholdet

To fra Fortuna til U16 landsholdet

Tagline

Det danske holds gruppekampe spilles i Bohuslän nord for Gøteborg.Når Open Nordic Tournement for U16 landshold afvikles i Sverige i…

Mere...

1. Maria Christensen

 

Hvorfor spiller du i Fortuna Hjørring?

"Jeg spiller i Fortuna Hjørring fordi det er en klub med ambitioner og godt træningsmiljø. Og så har man de bedste holdkammerater!" 

 

Månedens spiller i april 2015:

Navn: Maria Lindblad Christensen 

Alder: 19 år 

Kampe for Fortuna Hjørring: 50

Tidligere klubber: Houlkær og Team Viborg

Ynglings hold: Viborg FF (Su-Su-superliga vi kommer efter dig). 

Ynglings spiller: Peter Schmeichel 

Maria Christensen kommer fra Viborg, hvor hun indtil 2012 boede sammen med sin mor, far og storesøster Katja. I 2012 flyttede Maria til Hjørring. Hun flyttede ind i et af Fortuna Hjørrings huse, hvor hun boede sammen med fire holdkammerater. I sommeren 2014 flyttede Maria i en lejlighed i Hjørring for sig selv.

Maria startede tidligt med at spille fodbold. Hun begyndte allerede da hun var 4 år gammel i klubben Houlkær. Her spillede hun sammen med drengene, hvilket hun var glad for, for som hun siger, ” Efter et stykke tid begyndte jeg at træne med nogle piger – uden at fornærme nogle, var de ikke de bedste, og jeg valgte derfor at flytte tilbage til drengene.”

I 2005 flyttede Maria til klubben Team Viborg, hvor hun spillede sammen med piger. Maria valgte at flytte klub, da det efterhånden var akavet at gå i bad med drengene, og drengene synes også, det var irriterende, at skulle vente på at Maria skulle klæde om før dem. I Team Viborg spillede Maria i 7 år, og hun spillede på klubbens pigehold, hvor hun som 13-årig spillede på klubbens U18 DM hold. Som blot 16-årig blev Maria rykket op på klubbens 1.hold som spillede i 3F-ligaen. 

Team Viborg rykkede ned i 1.division, og Maria vidste hun ville noget mere med fodbold end at spille i 1.division. Da Fortuna Hjørring samtidig kontaktede hende, var hun ikke i tvivl om, at hun ville prøve sit talent af i Fortuna Hjørring. Det var meningen at Maria det første år skulle spille på klubbens U18-hold, men da 3F- holdets normale førstevalg på målmandsposten Heidi Johansen var blevet skadet med sit knæ, blev hun kastet ind på 1.holdet. Maria siger: "Fortuna Hjørring er en kvindeklub, og jeg havde fra starten indtrykket af, at det var rigtig seriøst. Når Danmarks bedste kvindelige fodboldklub kontakter dig, siger man ikke nej.”

I sommeren 2012 flyttede Maria til Fortuna Hjørring, hvor hun fik sin debut d.23/9 2012 mod Taastrup. Siden er det blevet til 50 kampe for 3F-liga holdet. Maria er uden tvivl et af Danmarks største målmandstalenter. Hun dirigerer og snakker meget med forsvaret i kampene, hvilket er en kæmpe hjælp. Hun er god med fødderne, holder altid bolden og går 100% ind i en aktion. Endvidere en hun arbejdsom, og stræber hele tiden for at blive endnu bedre.   

Om Maria siger Fortuna Hjørrings træner Brian Sørensen: ”Maria er en af de mest talentfulde målmand vi har i Danmark. Hun fik debut allerede som 16-årig i Champions League, da Heidi Johansen pludselig blev skadet. Siden da har hun været 1. målmand i Fortuna og at være det, i sådan en tidlig alder, er en kæmpe bedrift. Maria er meget seriøs og træner mange gange om ugen for at udvikle sig endnu mere. Hun har døjet lidt med skader, men holder hun sig skadesfri, så kan hun helt sikkert nå rigtig langt”.

Maria har også spillet på diverse ungdomslandshold, hvor det er blevet til i alt 50 kampe. Hun har været til U17 EM i Schweiz, hvor hun fik sin debut mod Tyskland. Hun har været til to U19 EM i henholdsvis Wales og Tyrkiet. Lige nu er Maria på U23, og har været udtaget til A-landsholdet, hvor det dog ikke er blevet til debut på A-landsholdet endnu. Med Marias talent og arbejdsiver er vi sikre på at det meget snart kommer.

Om sine største bedrifter siger Maria: ”Det største for mig har været at vinde Danmarksmesterskabet med Fortuna i sommers. Det var noget helt specielt, især når man har kæmpet for noget i et helt år og det så lykkedes. Derudover er Champions League kampene noget helt specielt og det er noget der får hårene til at rejse sig. Jeg vil også nævne EM semifinalen med U19 mod Sverige i 2013”. 

Når Maria ikke træner eller spiller kamp, går hun på Hjørring gymnasium. Hun har valgt at tage gymnasieuddannelsen på 4 år, så der kunne blive bedre tid til at træne. Maria er færdig her til sommer, hvilket hun glæder sig til. Derefter er hun vil hun gerne læse idræt på universitetet. 

I sin fritid forsøger Maria at tilbringe så meget tid med sine venner og veninder som det overhovedet er muligt. Derudover bruger hun sin fritid sammen med sin familie i Viborg. 

Maria slutter af med at fortælle en god historie om Fortuna Hjørring: ”Mange nævner Fortuna Hjørring som deres anden familie. Dette kan jeg bekræfte. Jeg var lige fyldt 17 år, da jeg flyttede ind i det røde hus. Resten af beborene i huset var blevet udtaget til A-landsholdet og skulle til Brasilien hele december måned. Det betød at jeg skulle være helt alene hjemme i det store hus (med kælder og mærkelige lyde)! Jeg var dog så heldig at blive tilbudt at være ved søde Anne-Mette og Karina, men bestemte mig for, at jeg godt kunne klare det. Det endte dog med at Carrie, vores assistenttræner, tilbød at komme og sove, hvilket jeg ikke kunne sige nej til! Alle tilbød deres hjælp og dette synes jeg betegner Fortuna Hjørring rigtig godt! Alle hjælper hinanden og vi er bare en stor familie”.  

 

 

Pin It

Jobskilt

DC boks
i    000 Breaking News
Fortunashoppen1
AC Boks
SponsorBar
 Hovedsponsorer trans
facebook_page_plugin